15/1-14 :: Kambodja :: Siem Riep :: Guldhjälm o feta människor

15/1-14 :: Kambodja :: Siem Riep :: Guldhjälm o feta människor

Guldhjälm o feta människor :: Visst bor tjockisen fint 😉

IMG_4782_siemRiep_ariport

Efter ca 45 minuters flyg från Ho Chi Minh till Siem Riep, Kambodjas gamla huvudstad, har vi nu inkvarterat oss på ett fantastiskt hotel. Vi hade beställt flygtransfer och det fungerade (HALLELULJA!). Först såg vi en gammal risig moppe med släp o jag skojade med Julli o sa, det kanske är den vi ska åka. Killen som hämtade oss sa, vänta jag ska hämta mitt fordon. Ok sa vi o väntade o fram kommer sedan en guldig tuktuk!!! Han hade till och med guldhjälm.

IMG_4783_guld_tuktuk IMG_4784_guld_tuktuk

Petit Villa Botique & Spa :: och feta människor

När vi kom till hotellet fick vi sitta ner i lobbyn. De var jättetrevliga och gav oss varsin fruktdrink (ananas, sååå god). De ursäktade att vårt rum inte riktigt var klart för incheckning, men om ca 15 minuter. Helt ok. Bossen för hotellet kom o pratade med oss och berättade att hotellet vi satt på (Petit Temple) endast var en månad gammalt, det är ett systerhotell till det gamla (som vi hade bokat). När jag i efterhand gick in o kollade vad det nya hotellet hade för rumspriser, upptäckte jag att inget rum kostade under 700 SKR natten … och om jag fattade rätt så skulle vårt rum kosta ca 1500-2000 SKR/natt, men som sagt var det är ju de som flyttade på oss :-)

När han fick veta att vi var systrar, trodde han att jag var äldst för att jag var fetast … jag skrattade så tårarna rann … hahahhahaa. Han sa att det är de feta som bossar och det var ju häftigt att han hade dragit den slutsatsen på några minuter.

DSCN1537_vaartHotell DSCN1538_vaartHotell

DSCN1534_vaartHotell DSCN1536_vaartHotel

Hotellets design är Angkor Wat-stuk, ashäftigt!

DSCN1535_vaartHotell DSCN1555_vaart_rum

Petit Villa Botique & Spa :: Rum 13

Värsta lyxsviten! ca 370 SKR/dygn/rum!!!

DSCN1539_vaart_rum DSCN1541_vaart_rum

DSCN1540_vaart_rum DSCN1542_vaart_rum

DSCN1543_vaart_rum DSCN1552_vaart_rum

TV, med dubbade program eller textade på olika språk!

DSCN1544_vaart_rum IMG_4757_tv

Vi hade en jättefin balkong.

DSCN1545_vaart_rumDSCN1546_vaart_rum

Färsk frukt stod o väntade :-)

DSCN1547_vaart_rum

Vår balkong var barnsäkrad (titta noga), den tvärs över var det INTE!

DSCN1550_vaart_rum DSCN1551_vaart_rum