19/1-14 :: Kambodja :: Helvetesresan till Phnom Penh

19/1-14 :: Kambodja :: Helvetesresan till Phnom Penh

Helvetesresan till Phnom Penh :: Vi lever fortfarande :-/

Vi fick för oss att ta buss ner till Phnom Penh, det är ca 30 km. Man kunde ta en minivan för 10 USD och det skulle ta ca 5,5 timmar. Vi blev hämtade vid hotellet och skjutsade till stadskärnan, där vi bytte till minivan … Det var 17 passagerare i en liten minivan och vi fick platserna längst bak, jag trodde vi var 16 först, men sen kröp en liten grabb fram. Vi satt som packade sillar, fy tusan vilken klaustro. Bussen är anpassad efter asiater, dvs du får inte väga över 50 kg och helst inte vara längre än 1,50 m.

Vår tanke var att vi skulle kunna se landsbygden och ta lite bilder från fönstret. I och med sillinläggningen, så var det svårt att röra sig och fönsterna var jättesmå. Vägen guppade så innerligt att man var tvungen att sitta o hålla i sig hela tiden … FRUKTANSVÄRT! Gropiga, sandiga vägar och han som körde skulle köra om varenda bil … han körde som om han hade stulit bilen! URUSLA VÄGAR och GALEN FÖRARE!

En gubbe som hoppade på kryckor tyckte vi lite synd om, men efter 6 timmars lyssnande på hans äckliga snoriga harklande … höll jag på att spy!!! och jag tyckte definitivt INTE synd om honom … ÄCKLIGT!!! ÄCKLIGT!!! ÄCKLIGT!!! ÄCKLIGT!!! ÄCKLIGT!!! Ni som känner mig vet min akilleshäl.

Längst bak satt vi 5 stycken, ingen kunde röra sig. Till höger om mig satt en man med en 4-årig flicka i knät. Hon blev så klart åksjuk eftersom det guppade utav bara helvete … och hon spydde … och när han torkade av mina shorts där vissa spyor hade hamnat … trodde jag att jag skulle kräkas själv … i stället fick vi sitta i ytterligare 5 timmar och hela tiden kände jag att spyan växte och växte och växte … det som bara var lite som kletade fast i mina brallor mellan hans o mitt ben (sillinläggningen), växte till enorma proportioner i mitt huvud. Flicka var det synd om  o mannen fångade upp spyorna i handen, vi servade honom med papper och små plastpåsar (tur att man är hamster). Han tvättade inte ens händerna när vi stannade för pissepaus (5 min för en hel minivan med 17 personer). MEN han tackade oss när vi kom till Phnom Penh, gulligt.

Resan som skulle ta 5,5 h, tog i stället 6,5 h, men vi hade räknat med det …det är ju Asian-time.

» Här kan du se en videosnutt från vår skräckfärd

Nu har vi checkat in på vårt hotell i Phnom Penh, Kolab Sor. Försökte låsa dörren, men då gick larmet?! Ingen kom … konstigt … Ska tvätta mina shorts innan jag däckar.

Tips!

  • Väg inte mer än 50 kg
  • Ha inga anlag för åksjuka
  • Ha inte klaustrofobiska läggningar
  • Välj ett annat transportmedel

Vi lever fortfarande :: Halleluja!!!